11. dubna 2012

Citronový kuřecí řízek

Ingredience:
  • 4 kuřecí řízky, 2 lžíce hrubozrnné hořčice, 1-2 vejce, 1 stroužek česneku, strouhanka na obalení, olivový olej na smažení, 2-3 lžíce drůbežího vývaru, 2 lžíce čerstvé citronové šťávy, sůl, plátky citronu, sekaná petrželka
Postup:
  1. V misce prošleháme vejce s hořčicí a rozdrceným česnekem. Plátky naklepaného masa namočíme ve vejcích a pak protáhneme strouhankou a dobře ji přitiskneme.
  2. Usmažíme na oleji jako běžné řízky a dáme stranou.
  3. Do pánve nalijeme vývar, citronovou šťávu a trochu osolíme. Odvaříme přípečky a cca 1min povaříme. Vložíme plátky citronu, vmícháme petrželku a vzniklou štávou přelijeme řízky.
Zdroj: FOOD 3/12

Žádné komentáře:

Okomentovat