12. dubna 2012

Kuře à la bažant

Ingredience:
  • 4 kuřecí stehna (čtvrtky), 100g slaniny, 1 velká cibule, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře, 2 bobkové listy, 1 lžíce másla
Postup:
  1. Kuřecí stehna opláchneme, očistíme a ze všech stran osolíme. Na každé stehno poklademe plátek slaniny. Zbývající slaninu nakrájíme na kostičky a spolu s cibulí nakrájenou nadrobno opečeme na pánvi cca 5min než vznikne zmavý základ.
  2. Do pekáčku vložíme koření, slaninu s cibulí a kuřecí stehna, která podlijeme 100ml vody a vložíme do trouby předehřáté na 190°C.
  3. Během pečení přeléváme maso výpekem a doléváme vodu dle potřeby. Maso pečeme cca 1h doměkka.
  4. Stehna vyjmeme, obsah pekáčku svaříme a zredukujeme na středně hustou konzistenci. Odstavíme z plotýnky a přimícháme máslo.
  5. Maso podáváme přelité omáčkou a s rýží.
Zdroj: Gurmet 3/2012

Kuře ala bažant máme nejraději s divokou nebo žampionovou rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat