11. dubna 2012

Velikonoční nádivka se špenátem

Ingredience:
  • 7 rohlíků, 250ml vývaru z uzeného masa, 7 vajec, 50g másla, 1/2 lžičky soli, 250g uzeného masa, miska nasekaných špenátových listů, pepř, nasekané bylinky dle chuti
Postup:
  1. Rohlíky nakrájíme na kostičky a zvlhčíme vývarem. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme se změklým máslem a solí. Přimícháme nakrájené maso na kostičky a zvlhčené pečivo. osolíme a opepříme dle chuti. přidáme bylinky a špenát.
  2. Z bílků ušleháme tuhý sníh a přimícháme ho do mísy. Máslem vymažeme pekáček a rozprostřeme směs na nádivku. Pečeme na 180°C cca 40min.

Žádné komentáře:

Okomentovat