11. dubna 2012

Kuře na paprice s kynutým houskovým knedlíkem

Ingredience:
Omáčka s masem
  • 1/2 kuřete (může být i slepice), 1 cibule, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 lžička mleté pálivé papriky, trochu oleje, 250 ml sladké smetany, 2 lžíce zakysané smetany, 2 lžíce hladké mouky, sůl a pepř
Knedlíky
  • 250g polohrubé mouky, 250g hrubé mouky, 1 vejce, 200ml vlažného mléka, 1/2 kostky droždí, špetka soli, 1 rohlík
Postup:
  1. Kuře nebo slepici uvaříme doměkka v osolené vodě. Na oleji osmahneme do zesklovatění pokrájenou cibuli, přidáme papriku, zamícháme, ihned zalijeme kuřecím (slepičím) vývarem a přivedeme k varu.
  2. Ve smetaně rozkvedláme mouku a přes sítko vlijeme do paprikového vývaru. Promícháme a 5 - 10 minut povaříme. Maso obereme z kostí, nakrájíme na kousky a vložíme do omáčky. Podle chuti přisolíme.
  3. Na knedlíky si z droždí, soli, trošku mléka a mouky připravíme kvásek, který pak zasypeme zbylou moukou, přidáme vejce a mléko. Necháme vykynout minimálně 1h na teplém místě.
  4. Po vykynutí přimícháme nakrájený rohlík na kostičky, utvoříme z těsta 3 šišky a ještě 20min necháme kynout pod utěrkou.
  5. Knedlíky vaříme 20min v osolené vodě. Po 10min je obrátíme. Hotové vyjmeme, propícháme špejlí, aby vyšla pára a nesrazily se. Rozkrájíme nití.

Žádné komentáře:

Okomentovat