Omáčka s masem
- 1/2 kuřete (může být i slepice), 1 cibule, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 lžička mleté pálivé papriky, trochu oleje, 250 ml sladké smetany, 2 lžíce zakysané smetany, 2 lžíce hladké mouky, sůl a pepř
- 250g polohrubé mouky, 250g hrubé mouky, 1 vejce, 200ml vlažného mléka, 1/2 kostky droždí, špetka soli, 1 rohlík
- Kuře nebo slepici uvaříme doměkka v osolené vodě. Na oleji osmahneme do zesklovatění pokrájenou cibuli, přidáme papriku, zamícháme, ihned zalijeme kuřecím (slepičím) vývarem a přivedeme k varu.
- Ve smetaně rozkvedláme mouku a přes sítko vlijeme do paprikového vývaru. Promícháme a 5 - 10 minut povaříme. Maso obereme z kostí, nakrájíme na kousky a vložíme do omáčky. Podle chuti přisolíme.
- Na knedlíky si z droždí, soli, trošku mléka a mouky připravíme kvásek, který pak zasypeme zbylou moukou, přidáme vejce a mléko. Necháme vykynout minimálně 1h na teplém místě.
- Po vykynutí přimícháme nakrájený rohlík na kostičky, utvoříme z těsta 3 šišky a ještě 20min necháme kynout pod utěrkou.
- Knedlíky vaříme 20min v osolené vodě. Po 10min je obrátíme. Hotové vyjmeme, propícháme špejlí, aby vyšla pára a nesrazily se. Rozkrájíme nití.
Žádné komentáře:
Okomentovat