29. března 2012

Pečený pstruh s tymiánem

Ingredience:
  • 4 čerství pstruzi (vykuchaní), sůl, mletý bílý pepř, 2 citrony, 1 lžíce másla, 1 svazek tymiánu, 8 plátků anglické slaniny, 4 lžíce olivového oleje, 400g fazolových lusků, 4 stroužky česneku, 2 lžíce balzamikového octa
Postup:
  1. Pstruhy omyjeme, osušíme a 3 zářezy nařízneme kůži na jedné straně. Pstruhy uvnitř i vně osolíme a opepříme. Rozložíme je na plech na pečící papír řezy nahoru.
  2. Každou rybu naplníme plátky citronu, dvěma snítky tymiánu a kouskem másla. Navrch ryby poklademe plátky citronu, překryjeme je a ovineme plátkem slaniny. Zakápneme olejem a pečeme 15-20min na 220°C dokud není pstruh propečený a slanina křupavá.
  3. Fazolky uvaříme ve vroucí vodě, slijeme a schladíme v ledové vodě, aby si zachovaly křehkost. Na pánvi zahřejeme olej, necháme na něm změknout plátky česneku, přimícháme fazolky, stáhneme z ohně, dochutíme balzamikem, solí a podáváme k rybě.
Zdroj: Apetit 6/2010
Jídlo na obrázku vypadá jak porce pro 3 osoby, ale to je jen pro mého muže. Hodně a rád jí - jako já, jen já nemusím ryby :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat