- 1 lžíce olivového oleje, 1 cibule nakrájená najemno, 2 stroužky česneku, 200g kuřecích prsou, 1 litr kuřecího vývaru, 1 konzerva nasekaných rajčat, 250ml rajčatového pyré, 2 bobkové listy, 1 konzerva bílých fazolek (scezených), hrst zelených fazolek, moučkový cukr, sůl a pepř, hrst polévkových těstovin, petrželka
- V hrnci na olivovém oleji orestujeme cibulku a prolisovaný česnek. Přihodíme kousky kuřecího masa a cca 5min opékáme.
- Přidáme vývar, pyré, rajčata, bobkový list, oba druhy fazolí, cukr, sůl, pepř a vaříme 10min.
- Vychladlou polévku můžeme skladovat v mrazáku až 3 měsíce.
- Po rozmražení přidáme těstoviny a vaříme cca 8min. Ozdobíme petrželkou.
Zdroj: Apetit 3/2008
Žádné komentáře:
Okomentovat