29. března 2012

Rajská polévka s kuřecím masem a fazolkami

Ingredience:
  • 1 lžíce olivového oleje, 1 cibule nakrájená najemno, 2 stroužky česneku, 200g kuřecích prsou, 1 litr kuřecího vývaru, 1 konzerva nasekaných rajčat, 250ml rajčatového pyré, 2 bobkové listy, 1 konzerva bílých fazolek (scezených), hrst zelených fazolek, moučkový cukr, sůl a pepř, hrst polévkových těstovin, petrželka
Postup:
  1. V hrnci na olivovém oleji orestujeme cibulku a prolisovaný česnek. Přihodíme kousky kuřecího masa a cca 5min opékáme.
  2. Přidáme vývar, pyré, rajčata, bobkový list, oba druhy fazolí, cukr, sůl, pepř a vaříme 10min.
  3. Vychladlou polévku můžeme skladovat v mrazáku až 3 měsíce.
  4. Po rozmražení přidáme těstoviny a vaříme cca 8min. Ozdobíme petrželkou.
Nejlepší rajská polévka, kterou jsem kdy jedla!
Zdroj: Apetit 3/2008

Žádné komentáře:

Okomentovat